Servito is dé leverancier van non-food artikelen tbv horeca, grootkeuken, bakkerij, slagerij, instellingen en scholen
Machinery - Porselein - Glaswerk - Bestek - Zaalmateriaal - Papierwaren - Producten
|| EIGEN TECHNISCHE DIENST ||

Koeling voor uw grootkeuken kopen: waar moet u op letten?

Is de oude koeling in uw grootkeuken aan vervanging toe? Of opent u binnenkort een restaurant en heeft u een koeling nodig? Dan bent u sowieso bij Servito aan het juiste adres. Bij Servito hebben we diverse industriële koelsystemen beschikbaar, die elke klant precies bieden wat nodig is. 

Wij raden altijd aan om voor de aankoop van een nieuwe koeling na te denken over de specifieke behoeften van uw bedrijf. Zo voorkomt u op termijn heel wat problemen betreffende de opslagcapaciteit, het energieverbruik en de werking en efficiëntie van de koeling.

Welke koeling het beste aan uw wensen beantwoordt, kunt u achterhalen door onder andere te letten op de capaciteit van de koeling. Het soort producten dat u serveert, speelt ook een rol in de keuze: een ijssalon zal immers andere noden hebben dan een bedrijfsrestaurant.

In wat volgt geven we enkele waardevolle tips, opdat u een weloverwogen en juiste keuze kunt maken aangaande de (nieuwe) koeling voor uw zaak.

Welk soort koeling voor uw grootkeuken?

Net als de behoeften van een bedrijf of zaak is elk koelsysteem uniek. Indien u op zoek gaat naar koelsystemen, dan komt u er al gauw achter dat er diverse varianten beschikbaar zijn. U kunt kiezen uit koelkasten, zowel enkele als dubbele. Ook zijn er meerdere soorten vrieskasten beschikbaar, welke uitermate handig zijn in vrijwel elke grootkeuken.

Naast deze voor de hand liggende apparaten, kunt u ook nog opteren om een gekoelde werkbank aan te schaffen. Dit is vooral handig in restaurants, omdat de temperatuur van gekoelde etenswaren zo optimaal blijft behouden tijdens de bereiding van een gerecht. Ook kunt u een opzetkoeling aankopen, of een ijsblokjesmachine, indien uw onderneming hier behoefte aan heeft.

Hoeveel verschillende koelsystemen plaatsen in uw grootkeuken?

De keuze voor één of meerder koelsystemen hangt af van de aard van uw grootkeuken. Indien u een horecaonderneming hebt, dan zult u al gauw voor meerdere apparaten willen kiezen omdat dit het werk van uw medewerkers vele malen gemakkelijker maakt. Ook zal het aantal klanten dat u op dagelijkse basis verwacht te ontvangen een grote rol spelen.

Heeft u een zeer specifiek soort horecaonderneming en werkt u bijvoorbeeld veel met bevroren etenswaren, dan is een industriële vrieskast een must. Zo zorgt u ervoor dat uw gerechten altijd aan de wettelijke eisen voldoen en goed bewaard blijven.
Een zaak met een cocktailbar zal veel voordeel behalen met een ijsblokjesmachine, aangezien dit de bereidingstijd versnelt van de aangeboden drankjes. In elk geval is het noodzakelijk goed na te denken over zulke zaken, alvorens tot een keuze over te gaan.

Waar de koelsystemen plaatsen in uw grootkeuken?

Naast de types apparaten, moet u ook nadenken over de inrichting van uw grootkeuken. Soms zal een koelkast met dubbele deuren prima passen in een grootkeuken. In andere gevallen bent u allicht beter af met een gekoelde werkbank. Dit neemt minder plaats in en maakt het werken in de grootkeuken handig en doelgericht. Tevens maakt u het voor uw medewerkers gemakkelijk, indien ze altijd overal goed bij kunnen.

Servito helpt u bij de aanschaf van een koeling voor uw grootkeuken

Naast een breed scala aan professionele keukenapparatuur, kunnen wij u ook hulp en advies bieden bij het plaatsen, installeren en inrichten van apparaten. Neem gerust contact met ons op. Wij voorzien graag u van helder advies en handzame tips die bijdragen aan het comfort en werkgemak in uw grootkeuken.

Op zoek naar een groothandel horecamateriaal? Contacteer ons vrijblijvend