Servito is dé leverancier van non-food artikelen tbv horeca, grootkeuken, bakkerij, slagerij, instellingen en scholen
Machinery - Porselein - Glaswerk - Bestek - Zaalmateriaal - Papierwaren - Producten
|| EIGEN TECHNISCHE DIENST ||

Combisteamer voor uw grootkeuken kopen? Waar moet u op letten?

Een combisteamer is één van de meest prettige en fijne apparaten om in uw grootkeuken te installeren. Hoewel veel horecaondernemers nog steeds vaak voor standaardovens en -gasfornuizen kiezen, begint de combisteamer aanzienlijk aan populariteit te winnen. Met een combisteamer tovert u ontzettend gezonde maaltijden op tafel, die in meerdere horecagelegenheden niet zullen misstaan.

Alvorens over te gaan tot de aankoop van een combisteamer voor uw grootkeuken zijn er enkele vragen die u eerst even moet overlopen. Wat voor soort horecagelegenheid heeft u? Welke gerechten wil u uw klanten serveren? Is het voor u belangrijk om met zo vers mogelijk voedsel te werken? Heeft u de laatste vraag met een duidelijk ‘ja’ beantwoordt, dan is een combisteamer een perfecte optie voor uw grootkeuken.

Wat is een combisteamer?

Een combisteamer is een kookapparaat voor uw grootkeuken, waarbij etenswaren worden bereid met behulp van stoom. Van oudsher zijn we gewend om onze maaltijden met een oven of fornuis te verwarmen. Onderzoek heeft echter aangetoond dat stoom een middel bij uitstek is om extra gezond te koken. Verwarmen met stoom zorgt ervoor dat de ingrediënten waarmee u kookt hun nutritionele waarde optimaal blijven behouden.

Stoom is zeer heet, waardoor de kooktijd aanzienlijk wordt verkort. Binnen een zeer kort tijdsbestek bereikt uw maaltijd de gewenste temperatuur. Tegelijkertijd gaan vitaminen en dergelijke vrijwel niet verloren, vanwege de korte verwarmingsperiode. U kunt daarom met een combisteamer alle kanten op.

Op zoek naar een groothandel voor horecamateriaal en kookapparatuur voor grootkeukens? Contacteer ons vrijblijvend

Hoe werkt een combisteamer en wat zijn de voordelen?

Een combisteamer werkt op basis van stoom. Stoom bestaat uit niets anders dan zeer hete en vochtige lucht, waardoor uw maaltijden snel op temperatuur zullen zijn. Bovendien zullen ingrediënten zoals groenten lekker knapperig blijven.

U kunt kiezen uit diverse combisteamers. Sommige werken op gas, terwijl andere merken weer elektrisch bedienbaar zijn. Indien u verwacht de combisteamer vaak te gaan gebruiken, dan raden wij in principe gas aan. Een elektrische combisteamer kan namelijk redelijk veel stroom verbruiken, waardoor uw kosten ietwat op kunnen lopen. De temperatuur kan worden ingesteld met een bereik tussen 70 en 100°C, waardoor u de juiste temperatuur voor de juiste etenswaren kunt kiezen.

De voordelen van een combisteamer zijn dus onder andere:

  • Optimaal behoud van nutriënten
  • Verse gerechten met een mooie consistentie
  • Snelle kooktijd
  • Instelbare temperatuur, dus geschikt voor alle ingrediënten
  • Neemt relatief weinig plaats in in uw grootkeuken

Wanneer is een combisteamer geschikt voor uw grootkeuken?

Indien u zich afvraagt of uw grootkeuken baat heeft bij een combisteamer, dan kunt u uzelf afvragen wat de meerwaarde van een combisteamer voor uw keuken zou zijn. Zult u minder lang bezig zijn met het bereiden van gerechten? Zullen de gerechten smaakvoller zijn? Drijft u bijvoorbeeld een horecaonderneming met verse biologische producten, of werkt u veel met groenten, dan is een combisteamer bij uitstek geschikt voor uw grootkeuken.

Maar ook reguliere restaurants en bedrijfsrestaurants varen wel bij de installatie van een combisteamer. U kunt vaak in kortere tijd betere gerechten serveren, zonder dat het u extra moeite kost. In feite biedt een combisteamer voor vrijwel elke horecazaak pluspunten 

In elk geval kunt u bij Servito terecht voor een ruime waaier aan combisteamers. Behoefte aan persoonlijk advies? Bel ons gerust. Wij helpen u graag verder met al uw vragen over de combisteamer.

Op zoek naar een groothandel voor horecamateriaal en kookapparatuur voor grootkeukens? Contacteer ons vrijblijvend